Centrul pentru Iradieri Tehnologice IRASM, IFIN-HH
Seminar: Dezvoltarea infrastructurii si acreditarea Laboratorului pentru Detectia Alimentelor Iradiate (CEEX M4 212/2006)

 

Invitatie

Stimata doamna / Stimate domn,
           
Avem placerea de a va invita sa participati la seminarul privind rezultatele proiectului CEEX M4 212/2006, “Dezvoltarea infrastructurii si acreditarea Laboratorului pentru Detectia Alimentelor Iradiate” - LDAI, organizat de Centrul pentru Iradieri Tehnologice IRASM, din cadrul Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica si Inginerie Nucleara “Horia Hulubei” (IFIN-HH).

Manifestarea va avea loc la Centrul IRASM (www.irasm.ro) in data de 25 ianuarie 2008, cu incepere de la ora 10:00, si va cuprinde informari si prezentari stiintifice pe tema iradierilor tehnologice la Centrul IRASM, a iradierii alimentelor si a detectiei alimentelor iradiate. La incheierea seminarului, se va organiza masa rotunda cu tema “Organizarea eficienta a supravegherii pietei alimentelor iradiate”.

La manifestare sunt invitati sa participe impreuna cu colaboratorii la acest proiect, reprezentanti ai Programului CEEX M4, cercetatori, reprezentanti ai organismelor guvernamentale implicate in domeniul iradierii alimentelor, reprezentanti ai organismelor guvernamentale si organizatiilor neguvernamentale pentru protectia consumatorului si reprezentanti ai mass media.

Manifestarea este deschisa tuturor celor interesati de domeniul iradierii alimentelor si detectiei alimentelor iradiate. Daca sunteti interesati sa participati la acest seminar, va rugam ca, odata cu confirmarea participarii, sa ne trimiteti datele personale (Nume, Prenume, CNP, Institutia reprezentata) pentru a obtine aprobarile necesare accesului dumneavoastra in IFIN-HH.

Va multumim,

Dr. C.C. Ponta
Sef Centru IRASM
Program seminar privind proiectul LDAI

Sesiune I – Deschidere si prezentari generale.

ora 10:00 - Certitudini si oportunitati in activitatea Centrului de Iradieri Tehnologice IRASM.

ora 10:30 - Modificari fizico-chimice sub actiunea radiatiilor ionizante.

ora 11:00 - Iradierea alimentelor.

ora 11:30 - Detectia alimentelor iradiate.

ora 12:00 - Pauza de cafea. Discutii libere intre participanti.

 

Sesiune II – Prezentari realizari in proiectul CEEX M4 212/2006: “Dezvoltarea infrastructurii si acreditarea Laboratorului pentru Detectia Alimentelor Iradiate”.

ora 12:30 - Prezentare metode fizice de detectie a alimentelor iradiate.

ora13:00 - Prezentare metode biologice de detectie a alimentelor iradiate.

ora 13:30 - Prezentare metode chimice de detectie a alimentelor iradiate.

 

Sesiune III – Vizita LDAI-IRASM, masa rotunda, inchidere seminar.

ora 14:00 - Vizita la Laboratorul de Detectie a Alimentelor Iradiate.

ora 14:30 - Masa rotunda: “Organizarea eficienta a supravegherii pietei alimentelor iradiate”.

ora 15:30 - Inchidere seminar.